Ενημέρωση μαθητών για τη συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών, σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, λειτουργούν δομές ΣΕΠ, στις έδρες και σε μεγάλες πόλεις των Περιφερειών (79 ΚΕΣΥΠ), καθώς και σε σχολικές μονάδες (570 ΓΡΑΣΕΠ).

Έργο των δομών αυτών είναι η στήριξη των μαθητών για την προσωπική τους ανάπτυξη σε κομβικά σημεία της εκπαιδευτικής τους πορείας: μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, επιλογή κατεύθυνσης/τομέα, συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου, πληροφόρηση για εκπαιδευτικές διεξόδους, καθώς και ενημέρωση υποψηφίων, γονέων/κηδεμόνων και καθηγητών σε θέματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Για τη διευκόλυνσή της επικοινωνίας με τις δομές, οι σχετικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr/sep. Επίσης, με την επιλογή Δ/νσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης συγκεκριμένης περιοχής, γίνεται αναζήτηση της πλησιέστερης δομής και του ωραρίου λειτουργίας της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.minedu.gov.gr/efarmoges/kesypgrasep.php.

Για το ΚΕΣΥΠ Ιωαννίνων η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι http://kesyp.ioa.sch.gr