Διευκρινίσεις – επισημάνσεις για ΚΠγ εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2011

1. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εξετασθούν σε περισσότερες από μία γλώσσες ή επίπεδα θα πρέπει να ενημερωθούν ότι η αίτησή τους υποβάλλεται με ευθύνη τους, καθότι, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα είναι δυνατόν να συμπέσει χρονικά η εξέταση των γλωσσών ή επιπέδων που έχουν επιλέξει.

2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν στην αίτησή τους τα στοιχεία τους, όπως ακριβώς αναγράφονται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο τους ή σε άλλο αποδεικτικό στοιχείο το οποίο και θα προσκομίζουν.

3. Οι αλλοδαποί υποψήφιοι που φοιτούν στην Α/θμια ή Β/θμια ή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μας, μπορούν να προσκομίσουν, αντί της άδειας παραμονής τους στη χώρα, βεβαίωση φοίτησης σε ένα από τα αναφερόμενα Εκπ/κά Ιδρύματα.

4. Οι υποψήφιοι με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα πρέπει να ενημερωθούν ως προς τις ενότητες απαλλαγής τους ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Επισημαίνεται ότι:

α) οι συνυποβαλλόμενες από τους ανωτέρω υποψηφίους ιατρικές γνωματεύσεις ή οι διαγνωστικές εκθέσεις περί μαθησιακής δυσκολίας θα πρέπει να είναι πρωτότυπες ή ακριβή αντίγραφα και ότι θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι μεν πρώτες από δημόσια νοσοκομεία οι δε δεύτερες από Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες Πιστοποίησης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή από ΚΕΔΥ.

β)Στους υποψηφίους με προβλήματα κινητικότητας άνω άκρων ή όρασης ή ακοής ή έντονης δυσλεξίας παρέχεται η δυνατότητα παρουσίας βοηθού εξέτασης, έργο του οποίου είναι η μεταφορά και μόνον των απαντήσεων των εν λόγω υποψηφίων στο αντίστοιχο έντυπο.

γ)Στους υποψηφίους με προβλήματα όρασης παρέχεται η δυνατότητα εκτύπωσης των θεμάτων και των απαντητικών εντύπων σε γραμματοσειρά μεγέθους της επιλογής τους.

δ)Στους υποψηφίους με προβλήματα τύφλωσης παρέχεται η δυνατότητα εξέτασής τους με θέματα σε μορφή Braille.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν κάποια από τις προαναφερόμενες διευκολύνσεις, θα πρέπει να τη δηλώσουν χειρόγραφα στην αίτησή τους.