Διαδικτυακό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς – “Μια Τάξη Χωρίς Εκφοβισμό”

Δ.Δ.Ε.  Ιωαννίνων

 

Δελτίο τύπου

 

Διαδικτυακό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς – “Μια Τάξη Χωρίς Εκφοβισμό”

 

Η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου, η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων διαμέσου του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων στη συνέχεια των επιμορφώσεων που υλοποιούν, διοργανώνουν σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (Κ.Μ.Ο.Π.), το 1ο Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Γυμνασίων της Π.Ε. Ιωαννίνων με θέμα:

«Μια Τάξη Χωρίς Εκφοβισμό»

το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό».

Το Διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/3/2017  (16.00 – 20.00).

Το παραπάνω πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού, αποτελεί πρωτοβουλία του Κ.Μ.Ο.Π. και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Γ. Ν. Παίδων Αθηνών Π.& Α Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Enable- Ενδυναμώνω».

Απώτερος στόχος του σεμιναρίου είναι η εθελοντική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην αποτελεσματική επικοινωνία με τους/τις μαθητές/τριες τους και σε μοντέλα διαχείρισης του εκφοβισμού με απώτερο στόχο την επίτευξη ουσιαστικών αλλαγών στη συμπεριφορά των μαθητών οι οποίες θα έχουν διάρκεια στο χρόνο και ταυτόχρονα θα είναι σημαντικές για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη.

Η επιμόρφωση Αγωγής Υγείας θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω διαδραστικής τηλεκπαίδευσης – με τη βοήθεια του διαδικτύου, ενώ ανάλογα με το ενδιαφέρον των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν σε επόμενο στάδιο και άλλες τηλεκπαιδεύσεις οι οποίες μερικές από αυτές θα έχουν ως στόχο και τους μαθητές/τριες.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γεώργιο Ράπτη – Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων στο 26510-65021 & 6977-641678 kainotomes@sch.gr

 

Ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων

 

Μιχάλης Ράπτης